petek, 4. maj 2012

Krasen dan

Obljubila sem si, da na tem blogu, ki je prvenstveno namenjem mojim ustvarjalnim dosežkom, ne bom objavljala osebnih pričevanj, mnenj ali razmišljanj. Seveda se zarečenega kruha največ poje in tu je moje prvo razmišljanje, ki ni čisto samo ustvarjalno. :)

Želim razložit zakaj je danes krasen dan.
Danes mi je dan neverjetno polepšala fotografinja, ki bo fotografirala najino poroko. Iva Novak. Prejšnji četrtek smo v Tivoliju v LJ namreč izvedli "zaročno fotkanje", kar je enkratna reč. Ker spoznaš svojega fotografa, ker vidiš na kakšen način dela in ker dobiš krasne fotke v bolj sproščenem vzdušju. Dan poroke je tako nenavadna izkušnja, z neobičajno (bolj kot navadno) urejeno pričesko, make-upom, natempiranim urnikom in evforijo, da ne ujame ravno realnega stanja zaljubljenosti para.

Zaročno fotkanje pa je zmenek pred kamero, dan ko oblečeš tiste kavbojke, ki ti bolje stojijo, narediš si kakšen poseben nakit in se imaš preprosto fino s svojo boljšo polovico. Nobenih sorodnikov, peciva, šrange, urnika, skrbi glede hrane, gostilne in pijače, lepe obleke, ki bi se lahko pomazala. Samo midva. In čas za naju, za lupčkanje in objemanje.

In če uspeš najti fotografinjo, ki te nasmeji, ob kateri se sprostiš in nimaš občutka, da se "moraš" slikat, nastane nekaj tako čudovitega kot so najine zaročne fotke.

Ogledaš si jih lahko tukaj:

Pripomnit moram še to: Iva zna tako lepo napisat spremno besedo, da se kar naježim. Resnično prijetna in topla oseba je in lepo je biti v njeni družbi. Veselim se že poročnega fotkanja!

Temu se reče dober portret. Moja nova profilna fotka :) foto: Iva Novak

"save the date" foto: Iva Novak

cvetoče drevje in ljubezen - obstaja lepša kombinacija? foto: Iva Novak

Kako lepega fanta imam! foto: Iva Novak