torek, 6. marec 2012

Pravosodna svoboda

Moja obsesija s ptički se nadaljuje...
Pred kakšnim tednom sva bili z mami v Prometeju v Centru in sem si ogledovala komplet štampiljk od Artemia. Ogledujem si jih že kakšen mesec ali dva. Malo si govorim, da imam res že veliko zbirko štampiljk in da jih res ne rabim, malo pa gledam tudi na svoje prazne študentske žepe :)
In mami mi jih je kupila, ker je videla kako jih občudujem. Moja dvomesečna želja je bila izpolnjena :) Hvala, moja zlata mamika :)

Seveda sem jih mogla takoj preizkusit! :)

Nastala je voščilnica za Nino, ki je pred kratkim opravila pravosodni izpit. Zanj se je res dolgo učila in vložila res ogromno truda. Med tem časom so se naše pijače in srečanja zelo razredčila, tako da upam da bo imela zdaj več časa za druženje.



Učenje za pravosodni izpit sem razumela kot neko ujetništvo, zato so se mi zdele kletke idealen motiv. In zdaj, ko je izpit opravila, je spet svobodna kot ptičica na veji. Pa še pomlad je tukaj. :) In upam, da s tem tudi pijačke na vrtu Črnomaljske kavarne.

Iskrene čestitke, Nina!

ponedeljek, 5. marec 2012

Vencek s ptickoma

Letos naju caka z mojim dolgoletnim in krasnim fantom poroka. Kot vsaka prava nevesta (ali bolje receno- bridezilla :) ) imam v glavi ze nekaj casa izgled obleke, cevljev, barvne kombinacije, prticke, okraske, svecke in podobne reci.

Za najino poroko sem si zamislila preprosto piknik poroko v naravi, glavni motiv pa bodo pticki in vse barve, v katero je oblecena marelica- rumena, oranzna in nezno roza. Pticki so mi tako zelo prirasli k srcu, da sem ze kar malo obsedena :) Uporabljam jih na voscilnicah, verizicah in skoraj pri vsem, cesar se lotim :)

Zato sem kot prvi poskus najine porocne tematike izdelala vencek, ki ga imava na vhodnih vratih najinega stanovanja v bloku. Za osnovo sem uporabila kupiljen iz sibja pleten vencek, ki ga pozimi odenem v bozicne barve, zdaj pa sem ga preoblekla v pomladno vzdusje.

 Iz lahke modelirne mase sem izdelala pticka, ju pobarvala, izdelala gnezdo iz clematisa (nekaksna suha trava ali slama, trdote tanjsih vejic) in ju posadila vanj. Dodala sem vrtnice v barvah najine poroke in zelen trak s šivi ob strani.

Moram reci, da sem nad koncnim izdelkom zelo zadovoljna. Gnezdo je sicer vecje kot sem nacrtovala, vendar je manjsega skoraj nemogoce izdelat.


Z venckom se prijavljam tudi na moj prvi izziv v Craftalnici, ki je ze 50. po vrsti. Upala sem, da se bom uspela prijavit s kaksno okroglo cestitko, izdelano z mojim circle cutterjem, ampak na zalost ga se vedno cakam :/


No, da pokazem se slikice...

Vencek za vhodna vrata

pticka

pisane vrtnice- a ni to krasna barvna shema?! :)







s tem izdelkom sem se uvrstila med TOP 3 meseca marca 2012